EDUCATION

IN DUTCH .....

Living lab op basisschool - lespakket

Wist je dat ons water op aarde al miljoenen jaren oud is? Hoe bijzonder! En als je er langer over nadenkt en bij stil staat is dat ook heel kwetsbaar. Hoe zorgen we voor schoon drinkwater? We hebben elke dag water nodig.

We dragen onze missie concreet uit en betrekken mensen en de volgende generatie er graag actief bij. Dat doen wij door het organiseren van zgn. ‘living labs’. Dat kan overal
plaatsvinden!

We nemen deelnemers echt mee op expeditie tijdens deze beleving. Vooraf worden mensen geënthousiasmeerd door ons programma en doen mee met een onderzoek naar water.

Als het zover is, stap je in de boot en ervaar je hoe het is om 6 weken te leven op een heel smal oppervlak. Hoe slaap je hier? En hoe eet je? Tijdens deze reis leer je van alles over water en het expeditie leven. Ons water is miljoenen jaren oud en verplaatst zich door middel van een waterkringloop. De stille oceaan (de Pacific), waar we over heen roeien is super groot en diep. Omringt door al dit water hebben wij tijdens de reis een hele grote uitdaging…we kunnen namelijk het zoute water niet drinken! Daar hebben we een ‘watermaker’ voor nodig. Ha, makkelijk denk je misschien? Maar het kost ontzettend veel energie om van zout zoet te maken. En jij gaat dat ervaren! Jij gaat van zoutwater zoetwater maken, zodat je lekker een gezond kopje water kunt drinken.

Dit living lab gaat over experimenteren en misschien heb jij nog wel een gouden tip over schoondrinkwater of voor de expeditie!
Na afloop kan je waterambassadeur worden en andere mensen vragen om mee te doen. En als de expeditieleden echt van start gaan word je op de hoogte gehouden en beleef je het avontuur echt mee!

Noot voor docenten

– De manier waarop jongeren nu leren én ervaren hoe belangrijk water en waterkwaliteit zijn, bepaalt hoe we in de toekomst met ons water omgaan. Zonder voldoende water en kwalitatief goed water geen toekomst.

– Deze living lab is conform onderwijsleerdoelen en gebaseerd op SDG 6 schoon drinkwater en SDG 14 gezonde zeeën, oceanen en rivieren.

Wil je meedoen met een living lab?

Neem contact op met ons educatie team via
–  teamocean24@gmail.com of bel 06 102 83612

IMG_2898